De dagen worden steeds korter en donkerder: het ideale moment om gezellig met elkaar te koken! Daarnaast is pizza ook perfect om die koelkastrestjes te verwerken ;)
Wij delen graag ons 'geheime' pizzadeeg recept, samen met enkele topping-ideetjes.

750 gram bloem
500 ml lauw water
20 gram zout
12 gram droge gist
2 eetlepels olijfolie
Passata (of beter: verse tomatensaus)
Garnering (kijk in jouw koelkast! Bijvoorbeeld geitenkaas, paprika, ajuin, basilicum, ham, …)
Bereiding
Los de droge gist op in het water.
Kneed de bloem met het gistwater met de hand tot de bloem en het water goed met elkaar gemengd zijn.
Meng er dan het zout en de olijfolie door en kneed het een tiental minuten verder met de hand. (Dit lijkt een hele poos maar beloofd, het loont de moeite!)
Maak een grote deegbol en snijd in 6 of 8 stukken. Maak van elk stuk een bolletje en laat onder een propere natte vaatdoek minstens 1 uur rijzen.
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Nu kan het deeg uitgerold worden. Wij gebruiken hiervoor graag een (proper) dik bierflesje, zo is het gemakkelijk om de randen iets dikker te laten. Gebruik zeker genoeg bloem op het deeg en het flesje.
Afwerking
Smeer een dunne laag tomatenpassata uit op het deeg.
Garneer de pizza naar believen. We geven jullie alvast enkele geslaagde combinaties:
Vijgen, ham, natuurbuchette/peperbuchette, rucola, paprika
Crottin, honing, spek, appelschijfjes, tijm
Boerenkool, sjalot, look, zoete aardappel, plakjes Geta (feta)
Tonijn, natuurkaasje, ajuin
Onze ultieme tip: Onze blok Geta kan je in plakjes snijden, deze smelt dan als een soort mozzarella in de oven! Deze kaas is wel iets zouter, dus opletten met kruiding
Vergeet ook zeker niet te kruiden met peper, zout, oregano, …
Tot slot nog even in de oven: 5 à 10 minuutjes
Smullen maar!